Wednesday, December 29, 2010

Biler Oghang Peghak bertemu Ore Klate

ok pic ni xde kaitan ngn bwah :)

Pada suatu hari , Aminah dari Perak nak ke Kelantan berjumpa dengan adiknya . Dia menaiki bas ekspres Kak Limah Eksress . Masa dalam bas tu , Aminah dudukla sebelah orang Kelantan . Aminah ni penat krojer sebenonye jadi die ingat dalam bas boleh ler nak tido . skali orang sebelah ajak menyembang .

Ore klate : demo nak kelik klate ko ? klate dok alik mano ?

Aminah : x adelah , nak nengok adik baru lepeh besalin kat kelantan tu , dok kat Pantai Cinta Berahi , eh silap Pantai Cahaya Bulan .

Ore Klate : laa , dekat sangat dah nge umah kawe . awak , jom main game nak ? kawe tanyo , kalo demo buleh jawab , kawe beri kat demo 5 ria , pahtu vice versa la .

Aminah :*dengan wat muke ngantuk . ish , malehler teman , keme ngantuk beno ni , nak tido .

Ore Klate : ala awak , leh la . ok gini la , kawe beri kat demo 500 ria kalo demo buleh jawab , tapi demo beri kat ambo 5 ria jo . bereh ?

Aminah :*tetibe segar jap dengo 500 inggit . ok2 , boleh2 . tapi kejap je tau , teman ngantok bebeno ni kang nak ganti driver bus lak , hehe tak lah . ok , mike start la dulu .

Ore Klate : ok , berapakah diameter bumi ?

Aminah : nah amik 5 inggit mike . *sambil klua kan duit dari purse sebab malas nak layan.

Ore Klate : ok , mu pulok .

Aminah : ok , amende yang naik bukit ade 7 kaki , turun bukit ada 10 kaki

Ore Klate : aaaaa . . amik 500 ria mu .

Aminah pon amik duit RM 500 pastu trus nak tido sebab dah dapat 500 tido ler pe lagi .

pastu ,

Ore Klate : abis tu , jawape dio gapo ? ? ?

Aminah dengan x banyak songeh terus bagi kat dia 5 inggit dan trus tido . yang si ore klate pon tension cam faizal Ismail dalam iklan tu , abis dicarik2 rambut die sampai botak .

*sebab sebenonye Aminah x tau pon jawapan , dah dia tanya aminah bagila duit sebab x leh jawab soalan dia .
KUANG . KUANG . KUANG .







16 comments:

Amoi MiyaSya said...

dua2 pun tak betul , hahha D:

PeNgEmiS dUniA said...

hahaha . sengal dua2 tu kan2

Anna Fauzi said...

hahahahahaha.... kelakar.... kan best ade orang main teka teki macamtu...

PeNgEmiS dUniA said...

aah , untung2 dapat 500 , tolak modal 10 inggt dapat la 490 , banyak tu ! hahaha

wannurfazrini said...

miahaha , kelakarrr .

PeNgEmiS dUniA said...

hehe . 2 2 sengal kan2

fathiyyahISMAIL said...

haha . free2 je dapat duit +_+

PeNgEmiS dUniA said...

x lah , xfree pon kene bayo 10 inggit haha :P

syaja said...

PERAK :)

PeNgEmiS dUniA said...

Perak gak ke ? yop skor yop ! *excited malaysia menang walau bkn perak . hee

Wahida Nasution Thakhrim said...

dua2 sengal.. ha3

PeNgEmiS dUniA said...

hahaha . tahu x apa !

Amirrah Zawani said...

hahaha!!! boleh lah pulak cam tu..

PeNgEmiS dUniA said...

hahaha . boleh2 ! hee

... said...

as salam..
adoi..
macam2..

x_x"


haha

PeNgEmiS dUniA said...

haha . cite dongeng je ni . haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...