Wednesday, December 29, 2010

Final Singa Planet Pluto Vs Pipit Planet Marikh


skuad Singa Marikh , hehe sekadar hiasan

Pada tahun 3010 , PIFA telah mengadakan pertandingan bola sepak APP Lambokighi antara planet-planet . tup tap tup tap akhirnya Marikh telah berjaya mara ke final bersama-sama Pluto . mase pelawanan kumpulan ada jugak deme ni bertemu , tapi pluto berjaya menang beso , sampaikan 5-1 . hebat bebenoler deme ni kononnye .


gambar hiasan , bukan lambokighi

Mula-mula game pertama di Planet Marikh . Skuad muda Singa Marikh bermain dengan begitu baik sekali . ketika babak kedua , kononnyalah ada la penonton yang suluh laser pistol mainan cap kepalayar kat muke keeper Pluto , namenye Markas . pastu konon nak phsyco la pakat panggil sume sain dio g tubik*kecek klate pulok doh nate ni, konon-konon xnak mainla sebab pihak lawan men tipu. referee pon pujuk la deme , adala 5 minit masa membazir last baru masuk . padahal time tu deme cuak Marikh nak skor .

nengok-nengok lepas x kena laser , KEDEGANGGGGGG bunyi bola masuk dalam gol . WADUH - WADUH ! GAWAT GINI DONG ! elok selang brape minit lagi , POMMMMMM ! Bunyi bola peluru berpandu masuk lagi dari Marikh .
sori bro , gua nak mintak izin lu xdapat sebab gua xkenal lu , tapi ni krdt utk mamat bernama Muhammad Zyarif Fikri , mintak izin ye

Markas mula bermonolog dalaman , " gawat gini gawat ! kuat banget pelurunya ! laser x ada pulak dah , padahal gua suruh anak gua suluh tadi sambil baca jampi bagi bola nggak bolos , bateri abis ni ! gua lupa nak suruh anak gua cas ! bolos lagi ni gamoknye*memandai je aku reka bahasa outdoperak "

ehsan derma kilat pakcik google

elok lagi bape minit , PIYUUUUU ! bola ditanduk oleh Safi Balqis , penyerang Marikh . "sudah ku bilang," kata si Markas . wisel penamat pon ditiup oleh referee daripada planet Matahari terbit *eh ada ke matahari planet , ish2

esoknya , kecohla di media2 Pluto mengatakan skuad Singa menggunakan bomoh untuk menangla , kata Marikh suluh laser kat mata Markas sampai nak rabun malam la dan macam2 lagi lepas kekalahan teruk . deme ni pon memang dah lama anti Marikh , yela sampaikan laman sosial terkemuka galaksi , Eyebook punye fanpage anti marikh sampai berjuta2 dari Pluto saja .
ehsan derma guruh dari dato google

selang beberapa hari akan tibalah perlawanan di Pluto pulak . rakyat jelata Planet Marikh riso ler nak pergi sana sebab ada rusuhan sampai nak bunuh-bunuhla , yelar deme kat Pluto ni memang fanatik bola x bertempat sikit ibarat kera dapat bunga . xsempat main lagi , padang dah rosak sebab pengebom Pluto gi rosakkan letak c4 kat padang . pastu adela alien terkenal dengan keseksian di Pluto , Rosalinda Paraz mengkabokan akan pergi pakai bra yang ada laser leh tembak muke keeper Ah Long Marikh .

maka tibalah hari yang dinanti-nanti , skuad Singa bertandang ke stadium Pluto . penyokong dari Marikh hanya 3 ribu je , sedangkan diperuntukkan untuk Marikh 5 juta . yelah , sape nak kang mati kene tembak dengan laser bra Rosalinda Paraz x ke sia-sia je hidup . ada jugak la ugut nak tembak pemain Singa dengan bazooka

bermulalah perlawanan penting dengan berbekalkan 3 gol kemenangan ari tu . mainlah dengan rancak tanpa gentar .

tatkala main si Rosalinda Paraz pon masuk dengan megah nak target muka Ah LOng . elok game tengah stat nak di on la suiz bra yang canggih manggih dicipta oleh Susahno Borrelio .
skali rupa-rupanya , Susahno Borrelio silap buat patut tembak ke lua tertembak ke dalam bra , menjerit si Rosalinda , " WADUH ! SAKIT BANGET ! TOLONG ! GUA PUNYA 'NASI LEMAK BERCHOCOTOP' GUA DISAMBAR LASER !"
sian dia tinggal bra je *hasil sedekah kilat datin google

maka terkorbanla seorang alien . tiba masa untuk bomoh terkenal Pluto pulak untuk beraksi . dibawa bersama keminyan di dalam botol macam botol sembur nyamuk tu *konon2 majulah keminyan letak dalam botol je leh men sembur camtu je. bawalah keluar dari begnya . dia memulakan jampi serapah haram jadahnya , "marang kerapu marang kepundek , poninglakelapamanusiamarikh , puuuuuuu !!! "

disemburlah la ke depan menghala ke player marikh , psssssstttttt !! bunyi semburan . skali kedengaran suara penyokong di hadapannya , " woi ! nape en kamu sembur gua aerosol nyamuk bodoh ! gua bukan nyamuk !!"
terpinga-terpinga si bomoh , disemburnya ke mukanya lalu berkata,
" waduh ! siapa tukar keminyan gua dengan aerosol nyamuk ni ! sial ! " pengsan si bomoh membaunya aerosol itu.


skuad Singa sangat hebat dan Safi Balqis berjaya merembat kencang ke dalam gol ! GOLLLLLLLL ! SEMANGAT MARIKH !

skuad Pipit juga berjaya membolos gawang Ah Long tanpa bantuan laser dan bomoh . 2 gol berjaya dijaring namun sudah terlambat . walau padang licin maklumlah pluto sejuk kan so salji turun tu licin sket tu sume nak terjatuh jer krojenyer .

akhirnya , wisel penamat ditiupkan ! skuad SINGA berjaya membaham Pipit ibarat tahi gigi jer , almaklumlah pipit kan kecik , singa kan besa .
singa punye piala , *sumbangan ikhlas nenek google

kemenangan buat julung kalinya ! dengan kemenangan agregat 4-2 . seronok bukan kepalang ! Safi Balqis berjaya menjadi penjaring terbanyak dengan 4 gol . Hadis pulak dari Pluto berjaya memenangi the most valuable player . Raja Marikh , Raja Altantuyawi bukan ke main gembira isytihar cuti kepada semua pada hari yang berkat , hari Jumaat .

TAHNIAH KEPADA SKUAD SINGA MARIKH . DAN SELAMAT BERCUTI KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA HARI JUMAAT NI , eh silap Marikh . =)

12 comments:

fathiyyahISMAIL said...

haha . bedtime story betul . kreatif2 :D

tahniah Marikh , eh Malaysia :)

PeNgEmiS dUniA said...

haha , mesti xbes smp jadi bedtime story. hehe sory :D

maceh ! hee

... said...

HAHA! best :)

mysara zaini said...

Malaysia da menang!!!!

azzey said...

Pengemis Dunai: slmt bercuti esok ye....cuti umum....hooray!

hamzah ian said...

fire fire.. hahaha

PeNgEmiS dUniA said...

noktah noktah noktah a.k.a ... : ape name awk ye ? hehe . thanx for an impressive comment :)

mysara : bukan malaysia la ,marikh la . haha :P

azzey : Pengemis dunai ? bkn dunia ? haha . yeay ! sok cuti luse new year lak , happy holiday !

hamzah : ultraman tarooooo ! hahaha

nora said...

hebat nye team marikh tu, nak knal ngan keeper diorang leh tak ngeh ngehngeh

inipaencomot said...

suci puteh bersih betol bra di atas
gadis baru baligh je yg sudi pakai
hoho

:p

PeNgEmiS dUniA said...

nora : every gurl sume nak kenal ngan die , xde ke nak kenal ngn fad ni ke ape ke . hahahaha

inipaencomot : hahaha . rosalinda paraz pakai ape . haha

Zabedah Wahab said...

dasyat gila otromen pon boleh tengok bola siap main laser. bahahaha.

tahniah marikh ! terbaik :D

PeNgEmiS dUniA said...

haha . yg tgk bola ritu sume ultraman la ! hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...