Tuesday, December 28, 2010

I'm going to sit my PMR examination AGAIN

ok , mau kembali kepada cara lama berblogging masa awal2 dulu balik , pada yang pernah membaca awal2 dulu taula . i couldn't hide it anymore . mungkin rasa lebih seronok menggembirakan orang , but not today . because i'm not happy actually since May 2008 .

kadang-kadang,
kita cuba menyembunyikan perasaan kita,
mungkin gembira ,
mungkin sedih ,
mungkin kecewa ,
tetapi itulah manusia ,
aku cuba sembunyikan ,
cuba mahu naik kembali ,
namun semakin teruk aku jatuh ,
jatuh tersungkur dan xmampu bangun lagi ,
come on fad ,
you wasn't like that before ,
kadang-kadang penat menoleh ke belakang ,
tiada erti di sebaliknya ,
engkau terus jatuh dan jatuh ,
bila kau mahu bangun balik fad ?
asyik dengan kehidupan bodoh kau ,
rezeki kau mungkin tiada ,
tapi fikirlah kesilapan-kesilapan yang pernah engkau buat ,
engkau tidak mampu berjaya ,
hari ni kau lihat sendiri ,
mereka mengetawakan kau ,
bersuka ria melihat kau jatuh ,
siap diheboh sana sini ,
kau tak lagi seperti dulu ,
kau tak lagi kuat ,
kau lah manusia paling lemah ,
orang tengah naik ,
kau lak tengah merudum ,
engkau teruk , teruk sangat-sangat ,
memalukan keluarga ,
bangun fad bangun ,
lupakan segala kepahitan engkau tu ,
ingat pesan ibu tersayang kau ,
setiap orang ada jalan kehidupan masing-masing ,
ada berliku-liku sebelum sampai kejayaan dan akan menegak sampai bila-bila,
ada yang perlu patah balik ke permulaan ,
ada yang akan berjaya sehingga akhir hayat ,
ada juga yang menemui jalan buntu suatu hari nanti ,
mungkin aku ditentukan jalan berliku terbaik untukku ,
Allah Maha Adil ,
bangun fad bangunlah . .



6 comments:

inipaencomot said...

fad,aku tau kau kuat
hanya hamba hamba Allah yg kuat je terpilih untuk tersungkur banyak kali
kejayaan bukan diukur dari berapa banyak kau berjaya
tp berapa byk kau bangkit selepas berdepan dgn kegagalan
chill okeh
:)

PeNgEmiS dUniA said...

huhu . thanx paen . kata2 kau leh jadi my spirit :')

... said...

as salam..
jangahn patah semngat ya dik

:)

inipaencomot said...

sama sama bro.
aku pun selalu jugak down
tapi whatever it is
life is all about moving forward
slamat tahun baru 2011 :)

PeNgEmiS dUniA said...

thanx semua :) insyaallah

Fahqirra said...

sory la.. komen nie mmg takde kne mengena ngan post yg nie.. tp cantik la background.. nice...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...