Wednesday, January 12, 2011

Tahi lalat kita nampak , tapi tahi badak kita xnampak

bila Islam diketepikan dalam sistem pendidikan
kebanyakan universiti dan sekolah lakukan :
di universiti , kalo lelaki pakai selipar pergi kelas ,
pak guard , " hang sini ! awat pakai slipar jamban ? mai sini no matriks "
amik kau kena saman . sandal pon sama .
di sekolah , kalo laki pergi prep pakai selipar ,
cikgu , " bak mai sini selipar hang ! "
amik kau selipar kena kutip letak dalam plastik akhir sem , buat lelong .
alasan bodoh : xkemas pakai selipar

tapi kalo pompuan pakai selipar , xpakai stokin ,
pak guard , " wah2 ! lawanya kaki adik sorang ni , putihnya ! ! "
cikgu , " xapalah , aku gak untung seronok tengok "
sedangkan aurat xtutup xpe . lawa kan kaki perempuan , menggoda gitu !

kalau lelaki berambut panjang di universiti ,
pakguard , " awat rambut macam sarang tebuan ? mai sni kad matriks "
amik kau kena saman lagi , saman xnak murah plak sampai 100 skali saman . fa alif ain !
kalo lelaki berambut panjang di sekolah ,
cikgu , " ok ! beratur ! cikgu nak ukur rambut , sape lebih dari kening cikgu potong ! "
potong lak nak buruk je , sebelah sideben(aku xreti eja) potong , sebelah xpotong . solero shot !

tapi kalo perempuan berambut terendam air karat rasanya ,
pak guard , " lawanya awak ni , nak ngorat leh ? nak no tepon , baru macam rosmah mansur la , i like "
di sekolah mungkin xboleh berwarna , tapi ada je . tapi dibenarkan plak ye dalam Islam rambut wane kan , xpayah pakai tudung pon kan . baguslah , i like it . taikkerbau kau !

kalo lelaki seluar lusuh , pakai short seluar bawah lutut skali pon ,
pak guard , " sapa bagi hang pakai seluar2 lusuh2 ni ? nak pak cik saman kah ? "

tapi kalo perempuan seluar cam nak balut nangka , baju pon pinjam baju adik kecik umur 4 tahun ,
pak guard cakap kat pak guard lagi sorang, " wei , tengok tu ! bontot dia ! pergh ! mantap wei "
yang ini halal , xpa , nabi penah cakap wanita berpakaian seolah telanjang tidak akan bau syurga . yang pemimpin benarkan . Alhamdulillah . slalu orang pahala berjalan time dah maa robbuka , dia plak dosa jalan time jawab exam mungkar nangkir .

renung-renungkanla ye .

6 comments:

ria said...

huhuhu. . betul2x. . (",)

PeNgEmiS dUniA said...

huhu :)

azureEn said...

tipu2.. dulu kat skulah warden siap angkat kaen nk tgk kitorang pakai sliper. pas2 balek ostel kaki ayam woo..

rambut pon kene bukak tudung cek bawah lampu ade kaler ke tak. =P

PeNgEmiS dUniA said...

haha . ne ade tipu la ! i mean kebanyakan sekolah la , dulu my previous school cmtu kot . dan byk skolah cmtu . mgkn skolah u terkecuali :)

BlueberrY CheesE said...

hahaha! lawak la bila ingat balik. memg betul2 jadik. haha

PeNgEmiS dUniA said...

blueberry : hee . tau xpe . memang betul2 jadi pon :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...