Thursday, January 13, 2011

Why I LOVE PAK GUARD my UNIVERSITY


antara peristiwa yang fad mencintai pak guard universiti ,
1. mula2 masuk dulu , lepas orientasi , fad gatal ikut member pergi sambutan new year di mana itu xpenting . fad denga kata boleh keluar sebelum 11 pm balik pas subuh . so kitorang pon pergi ,dan balik dalam kul 7 . tengok2 kena tahan .

siap kena masuk court . tapi ayah fad lak berbaik hati , dia tolong buat surat cakap fad balik umah kat ipoh . pening dibuat orang tu camner sampai 7 pagi . fad cakap tumpang pakcik , pakcik nak keja . tapi nampak sangat penipu , mana ada orang kerja time new year . sengal kan . tapi terlepas dari kena saman , kawan fad kena saman . kesimpulan : hidup kena akal panjang

2. time balik kelas , tetiba ada roadblock kat depan pagar hostel . yang fad xbawak kat matriks . pergi mintak kad , fad kata x bawak . dia mintak ic , fad kelentong kata , " alamak x bawak la cik , jap cek dalam beg ada bawak wallet x " . bengap pon dia tu , padahal terang2 terbonjol wallet fad dalam seluar jean . habis fad kelentong , letak nama kat kertas saman , dari elok nama zulfadhli jadi zulhilmi padahal nama adik fad , no kad matriks sape fad bantai . no ic pon bantai . nasib kaula pak guard kena kelentong ngan fad

3. time dok hostel dulu , adala skali nak makan luar tepi uni , pas2 makan ada kawan pesan suruh beli korok . fad letak la kat pinggang korok tu . skali masuk dengan kawan , tetiba pak guard usha len macam , fad pon pecutla apa lagi , pejalan kaki paling pantas dalam dunia la dengan kad matriks x bawak . kawan fad pegi ke pak guard , yang fad jalan buat telinga macam x korek sepuluh bulan sambil men2 message . siap pak guard tiup wisel lagi , fad buat bodoh je .

tengok2 tetibe moto hon , rupanya dia kerah pak guard len kejar fad . adoi x sempat lepas parking moto . fad pon mulala berakal panjang nak cari jalan nak buang korok . cakapla ayah tepon la pela . xmakan saman pak guard tu , xbagi can lansung kat fad . fad wat kepala batu fad buat2 tepon gak , siap marah pak guard , den buat2 cakap tepon kat tepi divider jalan , buang korok kat tepi tu . pas dah buang baru bangun . tengok2 pak guard lagi sorang datang nek moto , kira 2 moto .

memang cam james bond aku dibuatnya , most wanted gila sampai dua moto , kira cam dalam need for speed most wanted fad dah heat plg tinggi la ni . *bangga gak aku . nah , amik kau kena saman . yeay !

4. kete fad xde sticker , skali parking time kelas . balik2 tengok ada kertas melekat kat viper , surat jemputan pak guard untuk baya saman . fad ppon sekali lagi berakal panjang cam menara warisan 100 tingkat najib , fad pergi buat sticker kete atas kete ayah fad . padan muka pak guard x boleh detect tu saman sape , sape suruh x tunggu aku mintak kad matriks . yes ! lu kena beb !

5. time fad exam math sem 3 , fad ape ngingo ntah pergi bawak 2 culculator , satu yang special edition satu yang lama sket . yang satu culculator lama tu ade la fad penah conteng mass of electron ,mass of proton , tapi no jela . tu sebab fad nak senang buat assignment fizik , so lupa la nak padam lagipon fikir no je kot bukan ada kaitan dengan math pon . skali baru nak start exam , pak guard ke staf haram jad mane ntah , usha culculator fad dulu . tengok ada tulisan sket , trus dia rampas , selamat ada 2 culculator . bengong , no dengan formula pon x kenal , fad nak explain dia buat bodoh je sebab mungkin dia memang bodoh , x de tolerance langsung ,fad main mencarut je kuat2 dalam hall sampai pengawas dengan apa gua kesah . dia pon satu , tula suruh ngaji tinggi2 xnak , bezekan hak dan batil pon xkenal , tau nak nama nek cepat la tu , cam bini pm mane ntah xyah bertanding tau2 jadi pemangku pm dah skang , eh terlari tajuk jap .

jadi kenala naik court , orang atas tengok pon tau dah itu bukan formula . fad ngaku je bersalah sebab memang xleh ada tulisan terbawak . memang gabra abis , takut mathematic sem 3 fail , mati gua xpenah2 fail math fail math . tapi alhamdulillah Allah selamatkan fad lepas dengar hujah2 fad , *cewah , lepas tu rasa cam nak tuka kos law plak pon ada . itu pon ada sorang mamat tu nak failkan fad gak time tu fad denga dari luar waktu dia bincang nak buat apa ngan fad . suara majoriti , fad menang kes . just kena saman minimum 30 akibat kecuaian . xpela , janji xfail , xkena mahal cam dak len siap fail siap kena saman sampai 150 .

6. time fad nak anta kawan dia dapat hostel , fad lupe bawak kad matriks . skali xpasal2 kena maki cam keymark je . ada suruh balik amik . fad cakapla tadi kawan mintak tolong time fad kat luar , lagi skali pakguard dikelentong . suruh keluar balik , fad cakap nak gak masuk , last2 dia bagi kene letak ic . apa nak ditakut ntah .

hey pak guard ! kalo xbagi masuk keta student parking dalam walau ada sticker , baik xyah wat parking banyak2 dalam uitm tu KURANG PANDAI ! AKAI LETAK KAT PUNGKOQ !

pastu saman dah naik sampai skali saman 100 minimum 500 maksimum walau salah bodoh2 tu pak guard giat menyaman tu , jadi kesimpulannnya nanti rasa2 rasuah boleh diterapkan pada pak guard macam polis raja di malaysia

MORAL OF THE STORY : I LOVE SO MUCH PAK GUARD ! ! FAA ALIF AIN ! !

14 comments:

Haa Fakihah said...

hahaha x suke pakgad kt kolej dlu, kaki pompuan.

PeNgEmiS dUniA said...

kaki pompuan tu kasi lempang je , sume pak guard lima kali dua belas je sama juga tiga suku bangang .

fathia elmira said...

p.gad klu ngn laki mmg strict la ckt..tp..klu ngn pmpoan, klentong ckit..die cye kowt...

Cz Aina said...

belit2 lidah membaca..
mmg pak guard nye keje..
tp best...mencabar...bole bodokn pak guard...
padahal diowg ade yg curi tulang..tido time keje..sape nk saman lak tu?

ria said...

kelakar la cerita fad nie. . hehee

PeNgEmiS dUniA said...

fathia : tau xpe , ngan pompuan punyela cair . hampeh giler pak guard

aina : haha . terbelit2 ke ? sori , sebab tengah geram tu , xsusun pon ayt . hehe . tau xpe ! patut kita leh saman gak ! t nak usulkan la . haha

ria : hehehe . thank u hee

cAmca Dan GArpu said...

heheh...pak guard pon kena rasuah2 gak !ishh ...penat ar mcm nieh!

PeNgEmiS dUniA said...

haha . kenala kot nnt pada masa hadapan

Zabedah Wahab said...

fa alif ain ! haha
chill laa, pakgad memang suka banyak songeh.

PeNgEmiS dUniA said...

haha paham ke fa alif ain tu ape . hihi
chillani . tu la sebab sangat mencintai pak guard . haha

... said...

as salam..
pak gad?
oo..saya tak pernah ambil tahu..adoi..

athifah saidi said...

siyus sayang pakgad dan makgad.
bkn ape. dey'll leh selamba badak tanya"student sini eh?"
kalo tak pkai pelekat knderaan tu lain lah.
sengal

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

pak guard mg mcm2 ragam;)

n the students pun suka laah kdg2 buli2 pak guard kn? haha, nk kerjakan balik...

PeNgEmiS dUniA said...

... : xamik tau xpela sbb pak guard situ bek kot . huu

athifah : pak guard tu sengal memangla . lekat sticker tu kt muka dia . haha

fifiey : macam2 ragam , annoying kadang tu . memangla , cm tipu2 diorang . padan muka . haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...