Sunday, January 30, 2011

Kegembiraan Seorang Ibu LEBIH BERHARGA dari kegembiraan diri sendiri

sampai umah tercinta , terus suruh emi amik barang dalam kete . emi tanya hadiah untuk mak ke ? aah , jawab fad .

emi trus bagi hadiah kat mak , mak happy bebeno . abah tanya , "apa fazli bagi ?" "handbag" jawab mak .

"baru beno mak hang beli handbag nyer ! ni dapat lagi ? seronok mak hang "

fad balas , " sian kat mak , handbag 1 abad 1 handbag , bio ler kali ni 2 handbag pulak " seloroh fad

mak, "bukan 1 abad , berabad2 x tukonye !"

geli hati dibuatnya . mak terbelek2 handbag fad bagi , nampak suka gayanya . alhamdulillah .

yela , fad ada niat ari tu kalo dapat *** fad memang nak bli present untuk mak . banje , so banje makan pizza hut yang gila service charge

yela , dapat2 duit tu yang fad takut x dapat tu , 1st fad buat , fad gembirakan ati mak dulu , untuk fad xada pape pon . same goes last year , i gave her a laptop . last year sambut sakan skali besday abah . bli kek scret recipe bagai , kfc bagai sume . this year , kurang sket . just handbag xseberapa ngan pizza hut jer . sori ye mak , gawat sket .

but walau macam mana pon , kegembiraan seorang ibu begitu berharga dari kegembiraan diri sendiri . biar fad x happy , biar orang tersayang happy . lagipon , apalah sangat apa fad bagi banding dengan apa mak wat kat fad . dia berkorban dari ovum ngan sperm bergabung lagi , sampai dah beso panjang dah . susah senang , mak juga yang sentiasa ada ngan fad .

SAYA SANGAT HAPPY BILA MY MUM HAPPY . :')

I LOVE YOU MUM ! LOVE YOU SO MUCH .

bagi fad , kegembiraan kebahgiaan orang lain lagi penting dari kegembiraan diri fad . biar fad sedih , biar fad susah , tapi bila fad berjaya buat orang lain gembira , itu lagi memuaskan hati fad .

kadang2 yelah , bila kita marah dengan orang kita rasa berdendam x nak tolong lah apalah bila dia susah , tapi at the end , i'm the one jugak yang akan tolong .

senang je prinsip hidup fad , MUNGKIN HARI INI KITA TOLONG DIA , TAPI DIA X TOLONG KITA PON , BUT ONE DAY OR BILA2 PASTI ORANG LAIN TOLONG KITA . PERCAYALAH

9 comments:

fiezah91 said...

kasih syg sorg mak xda belah bahagi.. mak mmg byk bkorban.jd sayangila mak anda semasa dia masih ada :)

CikKaikazie said...

so sweet la fad..tgh pk jgk ni nk belikan present tuk abah tp xtau ape..nak bg bnda yg tak pernah bg lagi sbb rasanya suma dia dh ada...

misz molecule said...

syurga di bawah tapak kaki ibu

~naddy~ said...

betol, betol, betol! xsyak lg...hehe! ni yg rasa nk balik kg skrg jgk, btw...u r gud son, fadhli. :)

ayUE mat nOR said...

proud of u fad (:

PeNgEmiS dUniA said...

fiezah :yup2 , btul2 . kite nyer kasih syg yg slalu krg sana sini

cikkaikazie :x sweet mane pon wak , bese je . taun lepas bes lagi . abah cm mrh fad wat bodoh sume , skali wt suprise bli kek sume . hee

misz molecule : yup2 . tapi tktnye xmsk syurge sbb dose ngn mak :(

naddy :cpt2 blk kg ! hee . xla , fad trukla , slalu lwn ckp mak abah :'(

ayue :xde pe nk proud ayue , fad truk , byk wt dose , byk lg hjt mak xtercapai lg :'(
nyway , thanx ayue :')

AizA Si LovEmoNEy said...

selagi mampu.. bahagiakan lah ur mum.. kalau dah xde nanti... jgn menyesal plak...

gigiAriEma said...

bagus nya fad..bleh wat calon nih..hehe :P

PeNgEmiS dUniA said...

aiza : betul2 , tapi xkan terbls jasanya :)

ariema : wat calon ? calon spm ke upsr ? hihi :P byk lg perlu diubah, yg teruk banyak lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...