Friday, February 11, 2011

Betul ke ari ni chap goh mei ?

tadi balik2 dari beli nasi bungkus , tengok dengan rumah cina dekat umah macam buat open house bagai , ramai orang . fad ingat cina mampus tadi . x apalah ,bia janji fad nak makan perut dah gastriks sangat2 .

balik2 lepas makan , tetibe baru nak sumbat makanan , POMMMMMKEBABO !

"OH MAK KAU MELETUP ! " mula dah melatah x semata2 dah aku ni !

Fad mulalah merepek , " aih ! malaysia pon nak ada rusuhan plak ke ni ? nak turunkan najib bagi rosmah naik pm lak ke ni ? "

kawan fad , " haha , aah kot . pastu pelajar malaysia nak campak mana lak nanti ? "

fad , " campak balik ke mesir balik , biar pandai merusuh skali , baru boleh buat rusuhan hardcore sampai semua menteri terkencing2 ngaku duit curi sana sini duit rakyat "

kawan fad , " haha "

CIS , sebenarnya cina dok main mercun . ingat betul tadi rusuhan , baru ingat nak join bawak baldi ketuk2 buat macam dalam citer hantu kak limah tu , " kite bako ! kite bako ! kite bako ! "

aish ! memekak sampai ke skang x berhenti2 , sampai nak mayang pon xkhusyuk , udahler awok semyang memang xkhusyuk mane , dengo letup2 lagiler , sampe tadi dalam bilik air boleh kua lari sebab terkejut ingat jamban kene tembak !

si pak polisi mana ? x reti nak halo deme ke ? akan sebab dia cina lepas kot ?

tapi yela kan , cina main mercun jarang kita dengo putus jari , putus kepala semua .

tapi kalo melayu ? nauzubillah ! yang elok meletup macam mercun jadi macam nuklear , memang kreatif peringkat dunia !

ok dah , fad termerepek lagi dan lagi .

tapi nak tanya betul ke malam ni cap goh mei ? ada kawan cakap cina mampus cam mustahil banyak sangt matinyer !

7 comments:

ria said...

tau x per fad. . kat cnie mercun x habih2x lg. .

CikKaikazie said...

org ckp chap go mei hari ke 15 lepas cny. xtau betol ke tak..

tapi apsal area sini sunyi je eh/padahal kiri kanan depan blkg suma cina.

Idy said...

bukan cap goh meh lah fad, ni sambutan cny tapi for hokkien people, this is the time diorang btl2 celebrate for cny even more meriah lagi dari first day of cny.. :D

PeNgEmiS dUniA said...

ria : tula , kalo bg fad sket mercun xpe gak ! hihi

cikkaikazie : yeke ? xtaulak fad . thanx for the info . tp idy ckp tu cina hokkien , mgkn kt umah kamu bukan hokkien kot !

idy : oh yeke ? baru fad paham . hehe . thanks ! info yg bergune ! hee

Idy said...

itu pun sebab my boss celebrate tu yg dapat tau skit2.. :)

MAKCEK bukan NENEK said...

haha tu lah org kata org hokkien smbut cny . mula2 ingat cap goh mei gak . pastu ingat esok merdeka ,. hurr mmg meletup habes lah .

PeNgEmiS dUniA said...

idy : oh ! xpe , thanks sharing ! ;)

makcek : haha , selamat x ingat esok raya ! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...