Saturday, February 19, 2011

Bila keantian terhadap pemakai spek itam dalam gelap


ini xpe sebab panas , sekadar gambar hiasan
Pada suatu malam , fad berjalan-jalan di kawasan perumahan untuk mengambil angin . ramailah golongan mat rempit dan golongan yang berjalan biasa menggunakan motosikal . tapi fad jalan kaki je .

fad ternampak budak2 akal letak kat bontot pakai spek itam malam . fad memang anti sangat malam xde matahari panas apa x ada , pergi pakai spek itam , kalau spek biasa x apa sebab rabun . samalah dengan kat shopping complex , bengong ke apa , shopping complex tu bukan panas pon , yang beriya nak pakai buat apa , ko fikir ko handsome ke pakai ?

mule nampak sorang pakai , fad dah meluat . nampak 2 orang sakit jiwa . nampak 3 tengah pacak tayar , udah bodoh tayar ada 2 buat tayar ada 1 . yelah , mungkin depan bocor agaknya .

fad dah sakit ati , fad jerit dekat budak tengah pacak tu , " woi , bodoh gila pakai spek itam malam2 ! begolek kang baru tau ! padan muka ! "

budak tu tengah pacak , trus patah balik nak kejar fad .

fad apa lagi lari la , fad jumpa lagi sorang pakai spek itam , fad maki lagi , "woi tanggalla spek tu , bukan handsome pon"

sudah , 2 orang plak kejar aku !

nampak lagi fad maki lagi , " akal x de ke malam pakai spek ? gila "

3 skali kejar ! mati fad . last2 terkepung masuk rumah mana ntah x ingat .

yang sorang amik bola pergi sepak2 nak bagi kena fad , tapi fad elak . tapi dia bawak member suruh pegang fad . last2 budak tu aku hentak muka dia sampai hidung patah , samela dengan dia .

tiba2 lagi sorang pon dah sampai , dah siap bawak parang nak hentak fad la ni , skali fad elak2 , amik helmet , tang ! kene ketuk kepala dia , terus senyap .

lagi sorang datang2 gaya nak pukul fad , fad cuak gak sebab tengok beso lain macam , mampuih nak lawan ni .

fad baru nak keluar ayat mukaddimah , " aku bukan apa , sian nengok kome pakai spek itam wat pe , gelap lagi nak gelap " padahal tengah cuak gak ni .

tiba2 dia letak tangan kat bahu fad , "yela betui gak cakap hang aku bukan nak marah pon , tapi aku pon sedor gak , thanks la tegur "

phuuuhhhh ! selamat gua ! kalau x mati kena lanyak !

tiba2 bunyi , "teeneetttennenettt! gud morning ! tenenenetttttt !"


cis , aku bermimpi rupanya ! haram jadah sungguh! study x lagi , haih !

moral of the story : jangan pakai spek itam di tempat gelap , x handsome pon pakai dalam tempat cam shopping complex , tengah malam . X COOL LANGSUNG OK

17 comments:

yna fazlyna said...

cis..bukan main lagi aku membaca nya.. rupanya mimpi dah.. tapi same ar. aku tak suke tengok orang kai spec hitam. tak kira siang or mlm. bagi aku orang kai spec ni ambil kesempatan menelek orang di sebalik spec hitamnya..

PeNgEmiS dUniA said...

fazlyna : hahaha . aku bgn trus taip , fresh2 dr ladang . hahaha . apehal lak ? aku pakai sbb panas je kot , kalo xpns xde keje nk pakai . huhu

SyedGraphiX said...

haahhaa. FAD! ape nihh.. ape semuaa ni.. kenapa mimpii.. waaa. kenapa mimpi!! bsungguh2 aku membacanya. hahaha! . hampes sungguh. terkena2.

zaty faisol said...

ciss, mimpi pulak.
teringat zaman sek rendah dulu, suka buat karangan mcm nie.hehee

darxniq said...

hahahha...sengal..

tulus sweet said...

hahahahaahaahahahaahhaa!
tolonglah mimpi benda yang lagi penting
i duk gelak baca mimpi bosan you ni!

PeNgEmiS dUniA said...

syed : nasib kau la kene kencing ngan aku ! hahahahahaha

zaty : hahaha . itu mimpi betu ni , bkn mimpi reka2 ni

niq : haha . bagus korang baca sampai abis

tulus :haha . bosan ke u risau betui i kena pukul ? hahahah

farhana masdo said...

chet . beriye iye je aku bceee .

arep_lockermonth said...

dan dan yer fad fighting2 dalam mimpi..kuang kuang! ..

ria said...

wa kenabeb. . pandai la fad nie reka cerita kan. . haha

PeNgEmiS dUniA said...

arep :betulla memang fighter kot . hahaha

ria : bukan reka la , memang dlm mimpi fad td !hee

PeNgEmiS dUniA said...

farhana : haha . xpe ape slhnye semgt

tulus sweet said...

huh~ tak ada masa nak risau. kalau kena betul2 lagi bagus! ;DDDDD

singgah komen picture kejap. angle cun. credit untuk adik you. cuma model je kena suck in perut tu sikit... okay?
haha!

PeNgEmiS dUniA said...

haa , cakaplah , cakap . jap gi i xde btl2 u gak teroyak . hahaha

perut i tough ok ! hahaha

tulus sweet said...

meh i test tumbuk tengok..
:D

yaya_flanella said...

klaka la weh. hee.. tapi memang setuju sangat lah. mmg mintak caci je kalau jumpe org pakai spek itam kat mall. kalau artis xpe jugak. -.-

PeNgEmiS dUniA said...

tulus : u smp ke nak tmbk i ? :P

yaya :hehe . artis ke x artis ke fad xkire , semua ttp sme ! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...