Wednesday, February 16, 2011

Harap sangat jagalah mulut anda apabila bercakap yang berkaitan Islam



"ALHAMDULILLAH , keluarga x marah saya seksi "

hasil dari didikan 1malaysia artis sebagai idola . patut dalam surat khabar sekarang ramai hidup cara baru , kawen tanpa nikah iaitu sebiji macam haiwan . maksud saya duduk satu rumah . selepas ini ramai orang akan buat statement macam ini :

  1. alhamdulillah , keluarga saya gembira saya mengandungkan anak luar nikah .
  2. alhamdulillah , bf saya bagi saya pakai bikini kat tepi pantai
  3. alhamdulillah , mak yang beri saya tidur sekatil dengan tunang saya
  4. alhamdulillah , bapa saya yang bagi saya tinggal serumah dengan boy friend saya sebab risau saya tinggal sorang2 .
  5. ya Allah , kami berduaan je pon , bukan berciuman pon * padahal satu rumah
  6. astaghfirullah , bukan main pon , kami cium je pon
  7. laailaahaillallah , besarnya t*t*k pompuan tu .
  8. subhaanallah , indahnya lurah dia .
  9. bila kantoi berkhalwat , cakap camni , " ya Allah , bukan kacau kubur hang pon nanti "
ALHAMDULILLAH : Segala puji bagi Allah
Allah x bagi pon kau seksi ke buka aurat ke bogel ke depan orang ajnabi , tapi ayat artis ini seolah Allah beri . once anda Islam , wajib ke atas engkau memakai hijab , jangan lahirkan kata2 yang boleh menyebabkan anda kufur .

moreover , please jangan bercakap kalau x tahu pasal Islam bercakap sesedap mulut , takut nanti boleh terkeluar Islam .
contoh : apehal nak haramkan valentine's day lak ? aku sambut sebagai tanda sayang pada awek aku je , bukan aku puja pendeta valent tu pon . aku nak tunjukkan kasih sayang dengan bagi anak luar nikah kat dia , apa salahnya .

sedangkan sabda Nabi ,
“Nescaya kamu akan turut jejak langkah mereka (Yahudi dan Nasrani ) sejengkal demi sejengkal, sehasta demi sehasta sehingga kamu akan turuti mereka walaupun mereka masuk ke dalam lubang biawak. Lantaran sahabat bertanya: Adakah mereka itu Yahudi dan Nasrani? Baginda menjawab: Siapa lagi kalau bukan mereka.’’

Please jaga mulut tu . bak kata orang tua , kerana mulut badan binasa .
Jangan mencemarkan Islam dengan perkataan anda itu jika anda tidak mampu menghormati Islam itu sendiri

hayati ayat ini ,
Dan bacakanlah kepada mereka (wahai Muhammad), khabar berita seorang yang kami beri kepadanya (pengetahuan mengenai) ayat-ayat (Kitab) Kami, kemudian dia menjadikan dirinya terkeluar dari mematuhinya, lalu dia diikuti oleh Syaitan (dengan godaannya), maka menjadilah dia dari orang-orang yang sesat. Dan kalau Kami kehendaki nescaya Kami tinggikan pangkatnya dengan (sebab mengamalkan) ayat-ayat itu. Tetapi dia bermati-mati cenderung kepada dunia dan menurut hawa nafsunya; maka bandingannya adalah seperti anjing, jika engkau menghalaunya: Dia menghulurkan lidahnya termengah-mengah dan jika engkau membiarkannya: Dia juga menghulurkan lidahnya termengah-mengah. Demikianlah bandingan orang-orang yang mendustakan ayat-ayat Kami. Maka ceritakanlah kisah-kisah itu supaya mereka berfikir. Amatlah buruknya bandingan orang-orang yang mendustakan ayat-ayat Kami dan mereka pula berlaku zalim kepada diri mereka sendiri.”
(Surah al-‘Aaraaf 7 : 175-177).

24 comments:

MAKCEK bukan NENEK said...

eh mana butang like nih ?

really like this entry .
dorang ni senang sangat nak ucap kata macamtuh kononnya ada agama tapi . ..haish.manusia akhir zaman .

Siti Nur Amirah said...

thumbs up!;') nak menghalalkan yang haram..tak rasa bersalah dengan apa yang dah buat..tp salah org sebab ckp dia seksi..

PeNgEmiS dUniA said...

makcek : maaf nek , xde like button , dh delete dlu . heheh :D
thanks like :) yup2 , fad tkt t kufur di sisi Allah sape yg tahu

amirah : thanks :) dh sbb die seksi org ckpla ,akan senyap je . die tyg org tgk la . huhu

saouri said...

nauzubillah...mintak jauh..ni lah orang cakap niat menghalalkan cara...macam2 alasan yg xpatot kua dpd mereka neh..

ria said...

selamat saya bukan seorng yg 'seksi' hahahaha.. btw fad nice informtaion.. i like it

ima said...

setuju.

tapi tue la artis kita lgsg x alert. hmmmm.

nur aisya humaira said...

Subhanallah,ape nk jdi dunia artis...=(

ferra ferro said...

aleeza kassim hot ! ske die sgt2 . tapi statement die tak boleh bla . "slagi masih muda". hahahaha x)

PeNgEmiS dUniA said...

saouri : tula , itulah namanya Islam sekular . cakap alhmdulillah tp salah tmpt

ria : hahaha . cmtu plak ?

ima : bukan kate artis kite je , orang bese same je

aisya : tula , yg kita sanjung2 diorang

ferra : hahaha .hot2 pon prangai cmtu wtpe .

Farhana Jafri said...

bile pluralisme and liberalisme dh brleluasa...gni la jadinya! tahniah kpd yasmin ahmad!! mnx simpang la dri sume2 ni

ain revival said...

mereka ingat agama islam nie benda maen-maen ke..bile xde keimanan dalam diri camnie laa..masih nak menegakkan y buruk dan salah...bile ustazah ain berbicara..kui kui~

NurLailatul said...

sangat setuju!

PeNgEmiS dUniA said...

farhana : itulah jadi bila pemimpin gagal pimpin rakyat sendiri .

ustZah ain : tula , xtaula nak kate ape , diri dah cemar nak cemarkan islam lak

lailatul : :)

Nem0 o0h Nem0 said...

suka entry ni.
susah la nk ckp,zaman skg dah lain sgt.nk dekat kiamat kn.semua yg abnormal dah jd normal.salah sape?

fyna said...

nice sgt info nih....

Faizal n Fashitah said...

Astaga..apa la nak jadi dgn artis melayu sekarang ni. Ini ke yg nak dijadikan idola?

PeNgEmiS dUniA said...

nemo : thanks like . salah sape ? salah semua pihak . huhu

fyna : thanks fyna :)

faizal n fashitah : memang xlayak jadi idola pon

nadira shahid said...

hm, bile x faham agama.. hopefully anak2 sye nnti x jdi mcm ni ;) takut, sekarang mcm ni, klau mase hadapan?

: JannahSuhaimi : said...

matlamat tak menghalalkan cara..:)

nice info..mintak izin kongsi yer..:)

DanieL AdiE said...

hahaha....

Alhamdulillah ye...

Moge mereka diberi Hidayah oleh Allah..insyaAllah..

PeNgEmiS dUniA said...

nadira : tahu xpe . anak2 kite nnt silap lagi truk dr iini . nau'zubillah

jannah : kongsila ,xyah mintak pon xpe :)

daniel : tau xpe ,hrp2 cmtu :)

gEe said...

haha bodoh btol ini org.

PeNgEmiS dUniA said...

gee : memang bodo sgt pon

arep_lockermonth said...

alhamdulillah kalau dia berubah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...