Tuesday, March 15, 2011

kisah family yang macam team bola


sorryla fan kawan , hari ini baru nak dapat update sebab baru balik dari kampung , lepas accident , fad kenala tumpang mak ude kereta dah rosak teruk .



hari ni nak cita pasal fad kawen  mak cik fad kawen . bukan nak citer pasal kawen bagai semua . tapi nak ingatkan pada golongan yang teringin bebeno anak ramai ? ada lagi ke plan nak anak macam team bola ?

tapi ni la terjadi pada family blah mak , adik bradik mak ramai , ada 11 , memang cukup team main bola . sekarang ni dengan cucu opah ntah ada brapa ramai . memang meriah habis kawen aritu .


nak dijadikan cerita , ni la orang dulu2 , deme bukan plan pon anak nak bape , jadi nila jadinye bila dah beso . 

1. mak cho (mak fad)
2. mak ngah 
3. mak yang
4. mak cik
5. mak uda
6. pak long 
7. ayah cik
8. mak su
9. pak usu
10. mak pa
11. mak pi

haa , kome nengok sendiri . berterabur habis salasilah keturunan family . tonggang langgang x terlanggang la jugak .

kisahnye bermula cam ni , dulu masa opah lahirkan mak su , ingat tu last , tengok2 keluar lagi sorang , pak usu .

ingat pak usu last , tubbb2 uwaaaaakkk bunyi bayi kelua lagi sorang  . dah xtau nak panggi apa , farizah ada bunyi fa dengan pa , last2 panggil mak pa . 

kome nengokler hebat xhebat opah masa mak kawen , opah beranak lagi tu , maka lahirlah mak pi . ini pon salasilah ajaran ayah tajuddin . xtau nak panggil apa , jadilah mak pi .


haaa , pastu sekarang la susah . hari tu mak pa kawen dulu sebelum pak usu ngan mak su . yang si mak pa ni plak jodoh dengan manusia nama fadzli , dah nama same ngan fad plak dah .

pastu slalu malam sibuk nak bukak hadiah je, pastu konfirm2 la malam2 pengantin 'ngantuk' dah malam ni . hahahahaha *guling jap . tapi kitorang boleh plak buat mesyuarat nak panggil apa anak2 sedara yang macam angkatan tentera ni .

nak panggil fadzli , kang ada 2 fadhli menyahut plak . fad jugak yang pening (-_-") . nak panggil pak pa , dah bunyi mcam papa , dah macam bapak pulak dah .

ada yang kata kena buka buku salasilah keluarga balik la , ada kata kena susun balikla .

last2 , diorang decide2 sambil lawak sana sini , keluar la nama pak cik li . *amik kau sedap xsedap nasib kau .

mak su pon problem gak sebab pak usu ada dah kira nanti dia kawen kene plak panggil pak su min , tambah nama dia bagi xnak tekeliru .


tapi bila dipikirkan balik , nanti mak pi nak kawen , laki dia nak panggil apa haaa ? akan nak panggil pak pi ? macam bunyi puppy daaa ! dah macam anak anjing la plak ! hahahahaha . habis guling2 semua dibuatnya .

tula , pengajarannya , nak beranak plan dulu , nak bagi nama panggilan pon kena buka buku salasilah keturunan dulu . kalau x , lahirlah pakpi a.k.a puppy nanti ! kalo puppy tahan lagi , kang babi yang keluar lagi nahas ! hahaha 
p/s : nanti fad nak anak bape ye ? kene beli starex la gamaknye , baru meriah . hahahaha 

17 comments:

mizzkechique said...

waaaaa...best giler dpt big family mcm ni!!!

MAKCEK bukan NENEK said...

perghh opah ingat anak last tapi keluar lagi . kehkehh

hahaha sama laaaa .
family kat johor blah mak gilaaa ramai sampai kalao berkumpul kat kampung memang full house walaopon rumah besar sampai kena letak sofa kat luar .meriah tu jgn kata .asyik gelak jeh .heheh

... said...

as salam..

maaf jarang singgah sini.
kerja bertimun. jarang blogcooking

wah~! salasihalah yang pelbagai~
hoho.
kita ni lebih kurang je.saya dah jadi atuk pun (atuk sedara)


@_@"

er..nama saya juga fadzli. adoi..berapa umur mak pa tu? nama kita lebih durang je kan.haha.~

mak pi kawen,suami beliau pangil pak piee(ala..yang pelakon cerita a. razak mohaideen tu.ada je dia ni)

haha. anak kena lebih 10~
saya kalau kawen pun, nak anak banyak. bukan bini banyak

=_='


entri kira baru.nak tahu yang terbaru, klik kat home je =)


1) internet slow dan selalu disconnect? ada penyelesaiannya.baca tutorial saya

2) blogging tips yang ringkas versi seni lukis kaca

3) Jawatan terbuka untuk perdana menteri dan menteri-menteri dalam diri

4) broadband rosak?dan bakal nak rosak? tak tahu nak baiki macam mana? lihat tutorial saya

azs cute said...

menarik2!!

PeNgEmiS dUniA said...

kechique : best tu mmg bes , tp time nak besokan anak tuler yg sekse . hehe

una : oh una pon same ye ? hehe . tula syok nye .bile dh besa baru merase . hee

... : oh name pon fadzli ? tula rmi beno smp pening nak bagi name ape . hehe

azs : menarik ye ? ;) thanks

sora said...

sama la kita fad, adik beradik aku je dah 10 orang. ipar 7 orang. anak buah je dah 30 orang. mak dengan abah lagi. tu belum kira makcik dengan pakcik punya family. aduh aduh ;D

zikeryhassan said...

wah! aku pun big famili gak. aku punya adik beradik da 13 orang tambah lagi ngan anak2 saudara, 20 org. boleh buat 2 team bola tau. kalau time raya memang meriah ramai2 ni

NaNaoSaKi said...

ramainyerrrrrrrrr.... xpe anak ramai pun.. rezeki tuhan bagi.. :P saya pun ada 2 orang sepupu nama fazli gak.. dua2 nama fazli... so kami panggil fazli A dan fazli B.. hakhak..

My MiRa said...

mira pown ade big family taw..
hehe memang seronok...kalau dulu adik beradik je dh ramai ade 9..
sekarang dh ade anak sedare kecik2 3 org...nak tambah ag sorang ni..
tu belom masuk ag sepupu sepapat yang ramai tue..
kalau hari raya memang syok hehehe ramai2 kumpul same....jom2 wat team bola...
family fad lawan family mira hehehehehe

aQimie Ceplos said...

fad aku rase kau yg kat belakang belah kiri kan?? yang dok tengah JENJET kaki tu.. ^^,
PEACE bro.. HAHA!

- aku part4, area segamat dalam hutan je.. ahaha! kau pon same 'kilang' dgn aku kn? area mn?

efa said...

bestnya ramai family fad,efa pnya family ada dua 2 org ja kalau cmpur sepupu bru ramai cikit alo syoknya....bgus la ramai family happening ja huhu like 1 team yg menarik :)

PeNgEmiS dUniA said...

sora :haha . tula yg best tu smp nk kire pon pening . tapi siyes bes . hehe . tapi fad nyer family rmi kecik lg lor

zikery : kau lagi la hebat smp 13 ! serius ramai gila ! siap ada simpanan kalo team bola, haha


nano : oh yeke ? ni nak bg sue sape letak anak name fadzli ni. haha

mira : ala xleh , fad nyer rmi pompuan . hehe . lagipon ramai kecik2 lagi . fad je dh besonye . hehe

qimie : cmne ko pasan aku berjengket ? cis , janganla kantoi aku kat sini . haha
aku kilang len la ngn ko . hehe

efa : tulaa , family fad pon blah mak je . adik bradik fad sket je pon . huhu

mizzkechique said...

haish...nk besorkn sekse ckit je..dh besar msng2 menyenangkan mak ayah kan...dh ilang sekse...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wahh beshnya dapat family n kuarga yang besowww...happeningg..!!! kiter sikit jerr xlebih 10 org pun kalo kumpul sekali..hehee..

opsss..pasal kasanova tu umum r bro!! sorry kalo terasa tp xde maksud kat sape2pun..hehehee..

Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

My MiRa said...

mira nye pamily pown ramai girl ehhe

BUJANG SUSAH said...

rekemenkan sorang leh? huhuhu

PeNgEmiS dUniA said...

MK : tula , tp tkt dpt anak xkenang budi jela . huhu

affa : xla , mane ade terase . dh kite xcmtu . nsem x . awek pon xde yg nk . hehe

mira : cmtu kite men netball la ! haha

bujang susah : semua dh berpunye rasenye . ntah xkonfirm . hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...