Sunday, March 20, 2011

zulfadhli dan lisa surihani di alam maya




View Image
satu hari datang penyamun hendak menyamun sepasang pasangan ini , si zulfadhli (nama sebenar) dan lisa surihani (bukan nama sebenar ). kejadian ini berlaku di belakang jalan kedai yang sunyi .


penyamun itu sambil mengacukan pistol , " lebih baik kamu serahkan duit atau aku tembak perempaun ni "

si Zulfadhli ni pada mulanya takut , tapi disebabkan memikirkan kegentleman perlu menang . dia pon segera memujuk si penyamun tu .

pada mulanya penyamun tu xmemakan sebarang pujukan . 

sekali zulfadhli mendapat idea . zulfadhli ni memang idea merepek nak beralasan selalu terhasil spontan *dasar otak bercabang* ketika hendak melepaskan diri dari musibah pape . 

dia pon berbisik pada penyamun tu . dalam 5 minit jugalah . lisa surihani dah pelik je nengoknye .

skali tiba2 muka si penyamun tu merah padam seakan ketakutan .

tiba2 dia lari meninggalkan diorang .

lisa surihani pon peliklah lalu bertanya , " abang cakap apa dekat penyamun tu ? abis kelam kabut lari macam nampak hantu je "

zulfadhli sambil tersenyum , " abang cakap kita belajar master in nuclear engineering kat jepun . waktu meletup memang kita ada paling dekat . kita kene radiation tinggi . abang cakaplah radiation berjangkit . hehehe "

lisa surihani , "haha . bercabang betulla kepala otak laki aku ni"

mereka pon pulang ke rumah dengan ati tenang 

14 comments:

zikeryhassan said...

ahahahahaha. mmg otak chemical la kau ni

PeNgEmiS dUniA said...

hahaha . sbb chemical engineer , otak kene bercabang

adwafarahin said...

hadoi abes la klu bdk engineering buat entry

Dyra Nadira said...

hahahahahahaha..ambk ksempatan nmpk..mentang2 skrg kecoh sal radiasi..bijak2..
btw,kem salam kat lisa ye..hehe =)

PeNgEmiS dUniA said...

adwA : haha ok pe . engineer kene pandai solve problem .hahaha

dyara : hahaha . die kem slm blk . cewah . cm die kenal je

sakinahsharif said...

hahaha
u re funny+ crazy hasilnya sgt kretif =)

CikTomyam said...

hahah cool..tp xdak butang like lak aihh~

aslann said...

ooyy fad, berani kau mempergunakan Lisa aku! Lempang nak? :P

PeNgEmiS dUniA said...

sakinah : hahaha . thanks sakinah :)

cik tomyam : xreti buat btg like tula sbbnye . hehe

aslann : janganla lempang saya bang . ala , kite bermadula . hahaha

mr E oSk gurL said...

waah...sgt kimia....singgah sini...saya follow...best2... saluut ^_^

mizzkechique said...

muahaha...tah pape..

Nem0 o0h Nem0 said...

perlu ke guna name lisa surihani?hahaha

nushin said...

if you don't mind , boleh trangkan sikit pasal chemical engineering x?hee

nushin said...

if u don't mind , boleh tolong trangkan serba sdkit pasal chmical engineering x?hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...