Thursday, March 17, 2011

sedangkan anjing setia bersama sahabatnya , manusia ?

buka link ni ,Dog in Japan stays by the side of its ailing friend in the rubble

kisah di mana anjing xmahu berganjak duduk di tepi kawannya yang dah nak mati . bacalah

kalau manusia , bila lahirkan anak luar nikah , buang di dalam jamban . amik plastik itam letak tengah jalan bia kene gilis . sekolah harapan mengandung kan ada . . 

kalau manusia , kawan x makan , ditinggal begitu saja tanpa mengajak

kalau manusia , kawan tengah susah sangat ni , "nantak kau la , pandai2 la idup , ko susah bukan aku "

kalau manusia , di depan kawan ni kata lain di depan kawan tu kata lain .

kalau manusia , kawan sakit , " dia sakit , bukan aku sakit "

kalau manusia , kawan tengah makin bodoh dalam akademik , " nantak kaula , lagi bagus ko xpaham , leh aku ada kat atas . haha "

kalau manusia , sesama kena musibah , " pandai2la kau hidup . aku pon terseksa juga . janji lepas tengkok aku sudah "

kalau manusia , harga minyak naik harga barang pon naik , yang menteri ngan first lady berjalan sakan xkesian kat rakyat ke ?

kalau manusia , rakyat jepon tengah sedih , kita leh buat lawak bodoh kat public ultraman mati lemas . ni ke manusia ?

kalau manusia ,  rakyat jepon tengah sengsara dengan nuklear , boleh plak first lady negara mana ntah kata , diorang kene kaji semula teknologi diorang macam pandai beno negara dia tu . mati kene radiation baru tau .

RASA KOME LAH , X MALU KE KITA DENGAN ANJING ?

7 comments:

Jiji-Fify said...

kadang2 bila tengok perangai haiwan yg lebih baik dari perangai manusia ni buat kita insaf..

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

adwafarahin said...

btl2..skrng binatang lg berperasaan dr manusia

Nem0 o0h Nem0 said...

manusia skg dah hlg sifat kasih syg dlm diri,dat y jd cmtu..

shams said...

manusia jadi lebih teruk sebab takde penghayatan dalam agama..
mereka tau agama da..tapi mereka tak hayati dan aplikasikan dalam kehidupan..
thats y jadi camtu..
skdr pndpt..

Cik Bidadari said...

tak sanggup nak habiskan. menitik airmata...

PeNgEmiS dUniA said...

fify :yg insaf xpe , ni ramai yang xpenah nak insaf

adwa : manusia skang lg teruk dr org zaaman jahiliah

nemo : bukan sifat sayang je , sifat manusia tu pon ilang

shams : betul , bila penghayatan kurang . tu lagi teruk . sekadar teori je hebat , amalan lingkup

cik angel : nape nak menitis air mate lak ??

NaNaoSaKi said...

rsanya en3 ni lebih tepat ditujukan kpda org melayu kan.. saya pn org mlayu.. sikap2 yg mcm di atas ni mmg ada pada bangsa kita.. so harap2 kita dpt sama2 brubah la kan.. utk memajukan bangsa kita.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...